Har du planer på att möblera om och inreda i vardagsrummet? Här är några enkla tips på hur du kan göra för att få ett så bra och trivsamt resultat som möjligt.

Vardagsrummet är hemmets mest använda rum hos många och därför är det så viktigt att rummet är inrett på rätt sätt, i alla fall när man vill bo i ett hem att trivas i. Så hur ska man då möblera? Här är några enkla tips att tänka på när det är dags att inreda:

  • Placera soffan – soffans placering i rummet kan verkligen höja eller sänka rummets känsla. Tänk på att soffan oftast är den största möbeln som tar mest plats, men för den sakens skull ska du inte placera den rakt upp och ner i ett hörn eller mot en vägg. Ställ den på ett sätt som välkomnar din när du kommer in i rummet och styla soffan så den ser inbjudande ut och vänd aldrig soffan rygg mot dörröppningen om du inte har ett sideboard bakom ryggen på soffan som du kan skapa en välkomnande yta på.
  • Blickfånget i rummet – vart vill du att besökarens ögon ska vila? Skapa ett blickfång som fångar intresse, kanske en snygg kuddgrupp, en eldstad eller kanske ett bord med en vacker vas färska blommor på. Se till att blickfånget sticker ut, på ett bra sätt, helt enkelt.
  • Underskatta inte mattans betydelse – en matta vid soffgruppen gör platsen mer inbjudande och hemtrevlig. När du väljer matta är det därför viktigt att du noga väljer färg, material oh storlek på den.
  • Undvik obalans i rummet – försök inreda rummet så jämnt som möjligt med saker, och lassa inte in för mycket på en liten yta eller att du bara inreder plats för soffa och tv, försök i stället balansera ut inredningen i rummet som stort.

Så gör du soffhörnan mysigare

Låt oss vara ärliga. Soffhörnan är rummets viktigaste plats och det är här vi spenderar mest tid och därför är det också viktigt att man inreder rummet som gruppen står i på ett bra sätt som gör att man trivs här. Bra att tänka över kan därför vara att måla om i rummet innan inredningsdelen ska dra igång. Då kan du skapa harmoni med hjälp av väggfärgen samtidigt som du får ett hem i precis den tappning du önskar.