Att köpa dyra möbler kan vara väldigt lyxigt. Men att köpa billiga möbler kan vara minst lika lyxigt, och även smart. En del Hollywoodstjärnor som har obegränsat med pengar väljer att köpa möbler i den billigare prisklassen, och då borde det vara okej för alla andra att göra detsamma.

På Dagens Industri kan man läsa att Hollywoodstjärnan Jennifer Lawrence har köpt en ny bostad för ungefär 61 miljoner kronor. När hon skulle inreda huset valde hon dock lite billigare möbler, och köpte sin soffa på IKEA. Stjärnan uppgav att det inte spelar någon roll hur mycket pengar hon tjänar, hon tycker fortfarande inte om orättvisa priser. På grund av detta, och att soffan faktiskt var fin, valde hon alltså att köra på en billig variant.

Hitta billiga möbler på loppis3481963-loppis-oppet

De största lyxlirarna av alla, Hollywoodstjärnorna, föredrar ibland att tänka ekonomiskt när de handlar saker. För saker och ting behöver inte kosta skjortan för att vara fina och bra. Till exempel kan man klicka in sig på Fyndiq och köpa billiga möbler till hemmet, precis som stjärnorna. Ett annat tips för den som vill hitta billiga möbler är att köpa dem på loppis. Då får man ofta även unika möbler som kanske inte säljs längre. Köper man möbler på loppis gäller det dock att ta hand om dem om man vill att de ska hålla längre. Till att börja med kan man fråga på plats på loppisen hur möbeln har stått förvarad den senaste tiden. Man får sedan försöka härma den miljön i början så gott det går. Smutsiga fynd kan rengöras, men man bör ta det försiktigt med kemiska produkter. Köper man en möbel i teak, kan man olja in den i teakolja ungefär en gång per år. När man ställer ut sin möbel i hemmet, kan man tänka på att solljus skadar lacken. Läs mer.

Se upp med vägglössen

Den som köper begagnade möbler bör tänka på att vägglöss ofta sprids i dessa. Förra året gjordes rekordmånga saneringar och det tros bero på att fler handlar på loppis och second hand. Detta innebär dock inte att man bör undvika att köpa begagnade möbler, utan man måste undersöka det man köper noga och vara uppmärksam. Det tar runt två månader för Anticimex att utrota skadedjur från en bostad, skriver SvD.