Hur ska man tänka när man inreder hemma? Det kokar oftast ner till detaljer för att hitta den rätta känslan. Men kör inte som exakt alla andra, våga gå din egen väg så blir ditt hem mer personligt.

 

När det kommer till inredning handlar egentligen det mesta om detaljer. Från miljövänliga schneider exxact till vägguttagen i olika färger och former, till lampskärmar och vaser.

 

Detta kan du göra dig av med

Men vilka inredningstrender har vi egentligen tröttnat på och känner oss redo att göra oss av med? I en artikel i Ergo går det att läsa om hur vi alla har saker i våra hem som vi bara inte orkat slänga men som verkligen drar ner mysfaktorn rejält. Det är allt från lampa med plafond som lyser rakt upp mot taket och skapar ett riktigt 90-talsljus inomhus, till torkade blommor som borde ha slängts för länge sen samt dammiga rislampor på fot. Andra detaljer i vår inredning som kan puts väck är hela serien Lack från Ikea som alla som en gång varit student har i sin ägo, samt datorstolen med slitet låtsasläder. Släng bara. Eller släpp av det på någon loppis med låga krav. Annat som kan rivas ner rakt av är inramade affischer av Manhattan, stora bokstäver som bildar ord som ”Love” eller ”Home”.

 

Inredning som hela Sverige har

Det finns även inredningsdetaljer som är lite för trendiga just nu, som nästintill alla har i sitt hem eftersom alla inredningstidningar och bloggar skriver om dessa. Det betyder inte att just du också behöver ha dessa, våga gå din egen väg. Om du inte vill vara som exakt alla andra kan du med fördel undvika att inreda hemmet med vita fluffiga mattor med diamantmönster som syns överallt, växter som elefantöra i varje hörn, en så kallad House Doctor DIY pendantlampa med glaskulor i ett virrvarr längst ner på sladden, kartposters i svartvitt över olika städer, elefanttyget från Svenskt Tenn på kuddarna, handdukar från italienska designhuset Missoni som säljs på många affärer, Kitchen Aid köksassistent som både är liten och dyr, Sjuan-stolar som alla har, svartvit fotokonst från Fotografiska. Det finns mer att hämta här, vi är otroligt kollektiva i hur vi inreder våra hem i Sverige. För mer tips på vilka inredningsdetaljer som du lika gärna kan undvika, läs mer i denna artikel från Allehanda.

 

Läs vidare om inredningsmisstag vi gärna undviker i denna artikel från Expressen.