Visst är det ljuvligt att komma iväg på spa och få koppla av, men när den möjligheten inte finns kan du istället ordna din egen spa-dag i hemmet. Det krävs egentligen inte så mycket för att pyssla om sig själv och få uppleva den där underbara avslappningen som kommer av en dag på spa.

Ett varmt bad hör en spa-dag till och vad passar bättre än att njuta i en badtunna ute i trädgården? På ett bord intill tunnan ställer du ett glas och en kanna med en frisk och god dryck, kanske en färskpressad juice av lyxigare slag. Om du gillar att läsa i badet tar du med ett glossigt magasin. Ta också med ett nytvättat fluffigt badlakan och en ren morgonrock att ta på dig när du badat klart.

Kroppsbehandling

Nu är du nybadad och varm och det är dags att pyssla om kroppen. Du kan göra din egen ansiktsskrubb av lika delar fin kokosolja, råsocker och riven gurka. Droppa gärna i en droppe pepparmyntolja också. Det blir en fräsch och uppiggande skrubb som både rengör och gör huden i ditt ansikte mjuk och len. Massera in den med mjuka rörelser och skölj sedan av den med ljummet vatten. Smörj in din kropp med din favoritlotion och gör det långsamt och medvetet. Tänk mindfulness: du är på spa och har inte bråttom iväg, utan njuter av varje moment. Klä sedan på dig något mjukt och följsamt och du är redo för nästa steg.

Yoga och brunch

Har du en yogamatta är det dags att rulla ut den nu. Har du ingen går det lika bra med vilken matta som helst eller att vara direkt på golvet. Om du är nybörjare och inte vet hur du ska göra finns det utmärkta filmer på nätet som du helt gratis kan följa. En mjuk och behaglig yoga är vad du behöver nu. En halvtimme räcker gott om du aldrig har provat det förut. Sedan börjar antagligen magen kurra och det är dags för la grande finale, nämligen brunch. Här finns flera olika alternativ. Antingen är du själv väldigt huslig och har redan förberett lite olika rätter eller så har du beställt hem mat från ett kafé eller cateringfirma. Du kan också välja att avsluta dagen med att gå ut och äta.