Det här med begagnat och att försöka rättfärdiga köp i vårt konsumtionssamhälle har vuxit otroligt den senaste tiden. Bara det att auktionsverket Lauritz dykt upp och lite tagit över auktionsvärlden säger mycket om vart vi är på väg.

”Det danska nätauktionsföretaget Lauritz.com har köpt svenska Stockholms auktionsverk. I och med affären blir den nya koncernen större än konkurrenten Bukowskis, och därmed Nordens största auktionshus.”

Att handla på auktion har förändrats. Nu handlar det inte om att besöka auktionsverket för att vara snabb med sin pinne, utan nu handlar det om att sitta vid datorn och scrolla genom hela sortiment på mängder av olika platser och sitta och onlinebuda. Ett danskt företag som vuxit stort på senare år och som nu verkligen dominerar auktionsvärlden är företaget Lauritz. För ett par år sedan var det inte så många som kände till auktionssajten men efter att ha läst i SvD att företaget köper upp anrika Stockholm Auktionsverk som det står i citatet är det inte många, auktionsproffs eller inte, som missat denna affär.

1558863-leaf-and-a-pebble-closeupHär på sajten skriver vi om hur man får in mer lyx i sitt liv, och här har vi samlat bra tips på hur man gör det lite härligare. En viktig detalj i lyxen är nu att föra in mer begagnat för att få en annan känsla i hemmet och för att skapa sig ett lite mer personligt hem med möbler och inredningsdetaljer som ingen annan har.