”Väskor från Prada, kostymer tillverkade av Hugo Boss, jackor från Peak Permance, en kollektion Gantskor, ett parti joggingskor från Adidas och damunderkläder från exklusiva La Perla. Det finns en enorm överproduktion av märkesvaror som dumpas i fabriksbutiker och outletbyar runt hela Europa. Priserna är 30–70 procent lägre än i butikerna i centrum.” läs mer hos Privata Affärer.

shopping rea handla butikTidigare har vi tipsat om hur man på bästa sätt sparar pengar för att ha råd med lyx, men visste du att det går att ta en genväg? Precis som citatet ovan avslöjar så finns en hel del outletbyar runt om i världen som säljer varor från de allra största lyxmärkena till riktiga reapriser, men det gäller att veta vart någonstans man hittar dessa. I till exempel Norden, Tyskland, Italien, Frankrike och England finns massor av dessa pärlor att besöka och du kommer definitivt inte att lämna byn besviken – det du däremot ska göra innan ditt besök är att bli medlem i outletsbyns kundklubb för då får du kan du få ännu bättre erbjudanden och se till att skriva en shoppinglista i god tid, då löper du lägre risk att missa någon av de lyxprodukter du är ute efter!

Hur kan det vara så mycket billigare?

Anledningen till att utbudet i outletbyarna kan vara 30 till 70 procent billigare än i märkenas flaggbutiker beror på att dessa outletbutiker nästan uteslutande består av restpartier och utgående kollektioner. Därför sänks prislappen för att locka kunder till köp, och om man inte bryr sig om att väskan är från förra kollektionen så spelar ju detta ingen större roll – då har man helt enkelt gjort ett riktigt kap. Till exempel tar artikeln som citatet är från i Privata Affärer upp ett exempel om en exklusiv väska från italienska märket Perla som i flaggbutiken i Milano hade en prislapp om 150 euro från början, men att när väskan senare hamnade i fabriksbutiken i outletbyn Fidenza söder om Milano – då åkte prislappen först ner till 80 euro och slutligen hela vägen ner till 50 euro!