42731-wallet-w-banknotesLeif-Ivan Karlsson är miljardären och entreprenören som nyligen fått ett eget TV program, men det som inte omnämns i programmet är att hans affärsimperium inom flyktingverksamhet och flyktingboenden, där människor lever i misär.

Vi har i tidigare inlägg skrivit om att vardagslyx kan vara att ha riktigt bra vitvaror, men nu ska det handla om något helt annat, nämligen om en person som lever lyxliv på andra människors bekostnad. Direktören Leif Ivan Karlsson bor i en villa på 700 kvadratmeter, har bilar och båtar för miljonbelopp och köper möbler i guld. Kul för honom kan man tycka, men faktum är att hans sätt att tjäna pengar på inte känns helt okej, men tanke på att han inte gör sitt jobb fullt ut så att det drabbar andra människor.

Lever i oacceptabla förhållanden

I Expressen kan man läsa att Leif-Ivan har flera sommarstugor för miljoner kronor, har låtit att installera ett vattenfall på sin bakgård, har en konstgjord damm och en grillveranda med palmer. Huset han bor i är på 700 kvadratmeter och bestå av 22 rum där det finns allt från spritrum, karaokerum, sovrum med bubbelpool, kungasängar och belysning i stengolvet som är av den superlyxiga granitsorten norsk labrador. Leif-Ivan har fakturerat migrationsverket på ca 140 miljoner i år och han och hans fru lever under lyxförhållanden som många människor inte ens kan tänka sig, samtidigt som boenden på hans flyktingboenden lever under dåliga förhållanden där de lever på varandra, inte har tillgång till toalett eller dusch. Många vittnar om smutsiga utrymmen, människor som sover på golvet och trasig ventilation. Leif-Ivan säger såhär:

”Det finns inget att kritisera mig på, absolut inte. Men visst är det väl någon som ibland piper till, men det är än en gång avundsjuka jantens fel.”