Varför inte semestra hemma i sommar? Det finns mycket du kan göra för att skapa den perfekta hemestern – ett staycation som det heter på engelska.

Bada badtunna och umgås med vänner

badtunna
Källa: Svenskabadtunnor.se

Att stanna hemma på sommaren, när Sverige är så grönt, skönt och vackert borde vara mer av en självklarhet än ett undantag. Det finns massor att göra för att riktigt ro om dig själv och ha det härligt, utan en sista-minuten till Mallis eller en lång, klimatpåverkande flygsemester till USA. En badtunna ute i trädgården fylld med skönt vatten och vänner är en bra start på en härlig semester hemma. Det finns massor av olika slags badtunnor att välja bland, i flera olika storlekar och material och från budget till lyx. Varför inte ha ett utebad på terassen, eller i trädgården? Mer om detta går det att läsa och hitta rätt i utbudet på Vi i villa.

Rolig semester på hemmaplan

I Metro tipsas det om att städa hemma för att kunna koppla av när det blir semester. Det bådar för en riktigt avslappnad staycation när du inte behöver tänka på dammråttor eller smutsiga fönster. Fejka hotellfrukost i köket och gör sådant du tycker är roligt om dagarna, utflykter till trädgårdar, badplatser, paddla kajak eller spela beach volley, det behöver inte mycket mer än en enkel aktivitet för att dagen ska bli lyckad.

Här vill allra flest semestra hemma

I Blekinge vill allra flest personer i Sverige tillbringa sin semester hemma. I större städer runt om i landet är det snarare så att man vill flytta på sig, bort från staden och ut på lantställen eller utomlands, ut i skärgården och hem till vänner. I Stockholm vill således allra flest inte semestra hemma. Men det är så att om du trivs i ditt hem och har valt det med hjärtat, ja, då blir det också en naturlig del av rekreationen och platsen där man umgås med vänner och utövar sina intressen. Det blir givet för semestern också, och det är ju inte så konstigt. Där passar också en badtunna och skönt häng i trädgården perfekt. I en artikel i SVT skrivs det mer om detta.