Har du många barn är det extra skönt med en smart inredd och användbar tvättstuga som gör att det går undan att både tvätta, torka, sortera och stryka plagg. Så gör du din tvättstuga mer praktisk och användbar för dig och din familj.

 

Det kan vara värt pengarna att unna sig flytthjälp när det väl är dags för flytt. Något vi skrivit om i ett tidigare inlägg. Det kan också vara värt att verkligen organisera sin nya tvättstuga så att denna blir både snygg och praktisk i samband med att man flyttar in i sitt nya hus.

 

Lyx med en praktisk tvättstuga

 

Många bra tips på hur du får till det lilla extra med både förvaring och optimerad inredning går det att läsa om i denna artikel i Expressen. Artikeln handlar om en sexbarnsmamma som fick nog av ett stökigt tvättrum. Nu har alla barn plötsligt fått var sin tvättkorg att förvara på sina rum. De får bära ner sin smutstvätt själv och sortera plaggen i en utdragbar låda. Sedan tvättar föräldrarna och torkar kläderna. Kläderna sorteras i barnens egna utdragbara tvättlådor och sedan får de själva hämta sin rena tvätt när denna är torkad och klar. I samma tvättstuga har de även byggt in strykbrädan i ett smalt skåp. Så när det är ett plagg som behöver strykas fälls denna ned och sedan när strykningen är klar är det bara att fälla upp den och stänga skåpet igen.

 

Andra förvaringstips går det att få i artiklar från till exempel Allas:

 

Tvättmaskin, tvättmedel och strykbräda – de praktiska sakerna som vi förvarar i tvättstugan är inte speciellt dekorativa i sig själva. Därför kan det vara en bra idé att gömma alltihop bakom stängda skåpdörrar.