Att kändisar designar allt ifrån klädkollektioner till hörlurar är ett känt faktum. Och nu vill även Kanye West hoppa på tåget. Men han vill istället designa möbler, i samarbete med Ikea.

16419321-ikea

Tidigare har vi skrivit om att många rika och berömda stjärnor handlar på Ikea, helt enkelt för att de tycker att de har bra möbler och att det ibland är onödigt att lägga många tusenlappar på inredning. Exempelvis har skådespelerskan Jennifer Lawrence köpt sin soffa i sitt nya lyxhus på Ikea. Och Ikea är faktiskt så populärt bland kändisarna att vissa av dem till och med vill samarbeta med varuhuset. I alla fall vill rapparen Kanye West det.

Ett eventuellt samarbete

West var på besök på Ikeas huvudkontor i Älmhult för ett par månader sedan och då började det spekuleras om ett eventuellt samarbete. Både West och Ikea dementerade dock detta och berättade att besöket endast handlade om inspiration. West visade dock stort intresse för att i framtiden möjligtvis designa möbler tillsammans med möbeljätten. Ett par månader sedan berättade Kanye i en intervju att han verkligen ville börja arbeta med Ikea och han sa till och med att det var ett måste att göra möbler och inredningsdesign.

Ikea gör Kanye känd

Senare svarade dock Ikea på hans uttalande att de var smickrade över stjärnans stora intresse för dem men att man inte hade några planer på att samarbeta med West nu eller i kommande framtid, rapporterar DI. Den australienska filialen till kedjan gick även de ut med ett meddelande till West och de valde att skämta till det rejält. På sin Facebook-sida har de skrivit att de skulle älska att se honom skapa något för dem och att de kanske skulle kunna göra honom känd. I det här skämtet drar de en parallell till Kanyes låt ”Famous” där han hävdar att han har gjort flera olika stjärnor kända.