Innan du sätter igång med en renovering gäller det att göra en ordentlig plan. Förberedelserna är nyckeln till att lyckas och både inköp av rätt verktyg och material bör göras i god tid innan själva renoveringen sätter igång.

Planera vad som ska göras och om du kan göra det själv eller måste leja bort arbetet. Köp in målarfärg, byggmaterial, skyddskläder och verktyg. Tänk på att det inte lönar sig att snåla på verktyg och material eftersom dålig kvalitet blir dyrare i längden. Hos Sandbergs järn hittar du verktyg av bra kvalitet och kan enkelt beställa hem dem från webbshopen.

renovering med hammareRenovera på rätt sätt

Det finns många saker att tänka på innan en renovering och det är lätt att bli överoptimistisk. En alltför omfattande renovering kan lätt dra ut på tiden, särskilt om du ska göra jobbet på egen hand. Börja därför med en noggrann planering som innehåller både budget och tidsram. Om du arbetar heltid får du räkna med att renoveringen kan ta flera månader om du inte är väldigt effektiv. För att underlätta renoveringen gäller det att ha bra verktyg och det lönar sig att satsa på kvalitetsprodukter. Verktygen du köper in har du dessutom stor nytta av hela livet eftersom de går att använda till många olika projekt som till exempel för att bygga en trädkoja till barnen.

Ibland kan det vara svårt att komma på hur hemmet ska se ut efter renoveringen och för att hitta inspiration till renoveringen ger en titt på unika hus nya tankar och idéer. Utan yttre inspiration är det annars lätt att hamna i gamla tankemönster där inredning och stil inte förändras särskilt mycket. Se också till att fundera över planlösningen i hemmet och om det kanske är smart att dela av ett stort rum till två små om ni planerar att bilda familj. Att sätta upp en innervägg som sedan kan tas ned när barnen flyttat hemifrån är en smart lösning som många familjer väljer att göra

Tips för lyckad renovering

  • Planera noggrant innan du sätter igång
  • Köp in bra verktyg och material
  • Inspireras av vänner och inredningsspecialister