Vad står egentligen på inredningsagendan för 2019? Med ny textil och fräscha färger kan du ändra mycket hemma utan att för den delen spendera allt för mycket pengar.

Vill du också göra om hemma så fort vårens solljus lyser in genom vintersmutsiga fönster? Då finns det egentligen inte något som är så kostnadseffektivt som tyger och kuddar, växter och färg. Lite medel kan helt enkelt ändra mycket. På Nolhaga Hem finns allt du behöver när det kommer till textilier. Inspireras och möt våren 2019 med mjuka, nya tyger hemma.

Detta trendar och inspirerar inredningsmässigt detta år

Vad är då inne detta nya år om man får tro experterna i inredningstidningar. Jo, bland annat 70-tal, jute, låg möblering och sober färgskala i naturfärger. I en artikel i Sköna Hem är det följande som gäller:

  •  Det avslappnade 70-talet inspirerar.
  • Linne, jute, läder och trä – 2019 vill vi ha material som håller länge och åldras vackert.
  •  Intresset för klassiker ökar och andrahandsvärdet är högt.
  • Vi möblerar gärna lågt, bekvämt, flexibelt och åt många.
  • Bordet får mindre fokus!
  • Färgskalan är sober: naturvitt, milda jordiga toner och brunt.
  •  Accenter i form av rustika material som sten och keramik, och allra helst en djungel av storbladiga växter.

Men i Expressen går det även att läsa att rosa i massor av olika nyanser fortfarande är riktigt hett inredningsmässigt. Gärna tillsammans med trädetaljer, varför inte i ljust nordiskt? Björn och annat ljust trä får in naturen utan att tynga ner, som gulnat furu eller rödbrun teak kan göra. 1990-talet färger som gult och grönt är tillbaka dessutom, något som klingar väl med trenderna och modet från 1970-talet som även har dessa kulörer, om än i mer mättad, tung ton. Glöm heller inte keramikföremål, gärna i Lisa Larson-stil med stora, runda former och tunga bottnar. Grått har dragit lasset i flera år som basfärg, på både väggar, möbler och textilier. Men nu får denna kulör faktiskt ge vika för varmare toner och jordiga färger som beige, kaffe, terra cotta och mocka. Mjuka former går även igen i möbler, som i soffor, fåtöljer och stolar. Det ska inte vara så hårt och fyrkantigt utan mjukt och skönt. Mer tips finns det att ta del av här.