Att flytta är ofta ett stort projekt, men det går att lyxa till flytten. Att hyra in en flyttfirma är ett sätt att minska på bördan. Att magasinera möblerna inför inflyttningen i den nya bostaden är en annan. 

Att flytta är en del av livet och många flyttar såväl utomlands, som till andra städer eller inom samma stad. Att flytta är ofta ett stort projekt som tar mycket tid i anspråk. Först ska allting packas ner i lådor och det helst på ett säkert sätt så att ingenting går sönder. Sedan ska det köras, kånkas och bäras av såväl dig själv som av dina vänner som du bönat och bett om hjälp. Vännerna ska dessutom ha pizza eller liknande som tack för hjälpen. Men det går att lyxa till flytten.

Undvik stress genom att magasinera

Det är inte alltid som du får tillgång till den nya bostaden samtidigt som du flyttar ut ur din gamla och en god idé kan då vara att magasinera genom såväl möbler som andra tillhörigheter i ett self storage Stockholm, i väntan på att du får tillgång till din nya bostad. Om du på det här sättet slipper dubbla hyror så är det dessutom en besparing eftersom ett förråd ofta är mycket billigare än en bostad. Om du dessutom planerar att flytta utomlands under en period så finns det ingen anledning att ha en bostad i Sverige som står och kostar pengar. Här kommer ett magasin väl till pass så att du slipper släpa med dig hela bohaget utomlands, eller göra dig av med dina tillhörigheter.

Alla har inte råd att flytta till en lyxvåning men de flesta har råd att hyra in en flyttfirma som sköter bärandet. Om du räknar bort kostnader som du ändå hade behövt lägga på att hyra flyttbil, köpa bensin och bjuda flytthjälpen på pizza och öl så blir det faktiskt inte så mycket dyrare att anlita en professionell flyttfirma. I och med att flyttfirmor både har redskap, rymligare bil och mer kunskap så brukar dessutom flytten gå både snabbare och smidigare med en flyttfirma, istället för att slita och bära själv.