Lite lyx i hemmet kan vara precis vad som behövs för att återhämtning och uppladdning av ny energi. Det finns dessutom smarta knep för att hålla den lyxiga inredningen nere på mer budgetvänliga kostnader. I den här artikeln presenteras några tips som definitivt gör hemmet lyxigt utan att plånboken skriker.

Lyx förknippas ofta med marknadens mest prestigefulla varumärken, men inom inredning kan ett rum andas lyx utan dyra möbler eller påkostad dekoration. Det handlar om att planera inköpen på rätt sätt. Ett stående tips är att shoppa inredning på nätet där priserna i regel tenderar att vara billigare än ute i butikerna. Ett bra exempel är webbshoppen Designinteriör som erbjuder ett fulladdat sortiment av snygga dekorations- och inredningsprodukter. Designinteriör presenterar ett lyxigtkoncept lyx utan att det kostar skjortan. Med ett enkelt klick är varorna levererade på några få dagar och sajten erbjuder ett smidigt betalningsupplägg. Fördelen med att shoppa inredning online är att utbudet finns samlat på ett och samma ställe.

De små detaljerna

Att göra ett hem lyxigt behöver inte alltid innebära stora förändringar. Det kan faktiskt vara något så litet som att byta ut äkta blommor till plastblommor för att förgylla hemmet med livslånga buketter. Plastblommor är återigen på trendtapeten och utbudet är betydligt bättre än det var förr. Tillverkarna har en förmåga att ta fram makalöst vackra buketter i plastmaterial. Doftljus är ett annat inslag som definitivt ger lyx till hemmet. Nu för tiden går det att shoppa doftljus lite överallt och chansen att hitta riktigt härliga dofter till en billig slant är stor.

Restaurera möbler

Ett smart tips för den som vill skapa en lyxig känsla i hemmet på en mindre budget är att göra om gamla möbler. Idag går det att fynda begagnade möbler på nätet via olika köp- och säljportaler. Sommartid kan det även vara ett trevligt inslag att leta gamla möbler på gårdsauktioner ute på den svenska landsbygden. Fynda bord, fåtöljer eller kanske hyllor som sedan restaureras genom putsning och målning.