Vad finns det att tänka på när det är tid för renovering hemma? Att göra om och rusta ett hem, oavsett om det är en villa eller en lägenhet, är många gånger ett stort projekt.

Ska du renovera ditt hem? Då hoppas vi att du har gjort en ordentlig planering. Det är nämligen en av många saker du måste tänka på. Att renovera hemma är i många fall ett större projekt än vad man först tänker sig, det kan bli både besvärligt och dyrt om något går fel på vägen. Gör alltså hela renoveringen så smidig som möjligt med en noggrann planering och gärna en budget som tar höjd för eventuella fel. Ska du låta golvet slipas och lackas om? Kontakta för all del golvslipning.net och få det gjort rätt och riktigt från start, med ett snyggt resultat som håller.

Planera, gör budget och bestäm vem som ska göra vad

I en artikel i Metro går det att läsa om hur du bör planera, göra en budget, eventuellt ta hjälp av fackpersoner när du behöver samt i ett tidigt skede bestämma dig för vad du tror att du kan göra själv. Fler saker att tänka på beskrivs bra i denna artikel från Expressen:

  • Hyr verktyg, köp begagnat eller låna av någon du känner. Det kan bli stora kostnader om du måste köpa allting nytt.
  • När det dyker upp problem, ta tag det i direkt!
  • Fråga när du inte förstår – i byggvaruhusen, ring någon firma eller vänd dig till händiga vänner och bekanta.
  • När det gäller el och VVS måste man anlita en hantverkare, men kanske du också behöver ta hjälp när det kommer till andra bitar.
  • Det kan skilja ganska mycket i pris mellan olika byggvaruhus och hantverkare. Jämför! Det är viktigt att ha en budget som håller så att man kan slutföra allt.
  • När man inhandlar material ska man lägga på 10 procent mer än man tänkt. Detta eftersom spill, skarvar och misstag ställer till det!

I Lantliv kommer även andra bra råd, som att lära känna sitt hus ordentligt innan det är dags för en renovering. Särskilt om det är ett gammalt hus med historia. Det kan göra det enklare att återställa husets forna glans.