Något som drabbar många svenska hushåll varje år är att de drabbas av inbrott. Det kanske allra bästa skyddet mot inbrott är ett larm, som faktiskt ofta håller inbrottstjuven borta.

1333866-opening-the-door-with-number-combination

Ett av de allra bästa tipsen för den som vill skydda sig mot inbrott är att installera ett larm, skriver Expressen. Många tror att larm inte har så stor påverkan men faktum är att tjuvarna ofta väljer bort hus som de vet är larmade. De är helt enkelt inte villiga att ta risken som ett larm innebär. Ett larm som låter högt kan vara bra om man bor nära sina grannar då de kan höra det och bli varnade av det. Och ett larm med en kamera avskräcker tjuven extra mycket samtidigt som det kan hjälpa till att klara upp brottet ifall att ett inbrott skulle ske ändå.

Hur ska larmet vara?

Vilken typ av larm man ska välja beror alltså på i vilken typ av bostad man bor. Men man måste även tänka på om det är tillåtet för en att ha en kamera uppsatt och om man vill lägga mycket eller lite pengar på larmet. Oavsett vilket larm du är ute efter kan du läsa mer om larmet på nätet och du kan även hitta ditt villalarm hos Protexus.se om det är ett larm till villa som du letar efter.

Utgör skillnaden

Enligt en rapport som ett försäkringsbolag har gjort ökar faktiskt risken för inbrott med 22 procent om man har en bostad som saknar larm. Detta är väldigt mycket och med tanke på att ett larm inte är en superstor och krånglig investering, kan det verkligen vara värt att köpa. I Göteborgs-Posten kan man läsa att ett larm i bostaden verkligen kan utgöra skillnaden mellan att drabbas av inbrott eller inte.