Dags att bygga om hemma för att skapa en lyxigare feeling? Det blir mycket skräp och material som ska kastas, och hemmet kommer garanterat att kännas lite som ett snuskhus – men genomför du renoveringen på ett smart sätt kommer du inom kort få ett riktigt drömhem som resultat, vilket var precis vad det blev av en villa i Australien.

8847756-renoveringVid en renovering hemma är det lätt att det blir en hel del bråte som ska fraktas bort och slängas. För att göra detta på nästa, enklaste möjliga vis kan det därför vara bra att förbereda inför en renovering genom att hyra en, eller, flera, Bigbag från företaget med samma namn. På så vis kan du samla allt skräp på en plats och sedan dessutom få det bortfraktet – så att du, precis som företaget själva skriver på sin hemsida, kan skippa släpet och ägna dig åt att bygga. För visst kan det kännas som en ordentlig soptipp hemma när man är mitt i en renovering, och ibland kan man till och med behöva frakta bort skräpet med grävmaskin. Det var i alla fall vad två bröder i Australien fick göra, för i deras villa räckte det inte med några bigbags för att få bort allt bråte, utan där behövdes ännu lite mer krafttag. Men resultatet, ja det blev ett riktigt drömhem, vilka bland annat Expressen skrev om.

Frakta bort och renovera kostnadseffektivt

Du som ska renovera för att skapa ditt lyxhem bör som sagt börja med att hitta en lösning för hur du ska frakta bort allt som plockas ned under själva utbytesfasen av renovering. Sen när det är gjort är det dags för själva transformationen. Och beroende på hur omfattande din renovering är ska du också vara beredd på att det kommer att kosta en hel del. Brödernas bygge i Australien kostade till exempel 2.05 miljoner dollar, enligt uppgift Daily mail, och den pengen kanske alla inte har råd med. Så för att renovera så kostnadseffektivt som bara möjligt finns en hel del knep att ta till. Till exempel skriver Villaägarna om hur du kan renovera upp ett badrum på en smal budget genom att tänka smart. Vad du till exempel aldrig ska tumma på är kvaliteten i materialet du använder för att renovera med, eller att du väljer billigaste hantverkaren istället för den bästa. Det blir ofta dyrare i längden. Fokusera hellre på att vara kreativ när du ser över din prisuträkning på vad kalaset kommer landa på, måste du till exempel ha det dyra badkaret eller finns en liknande variant till en billigare prislapp fast hos en annan återförsäljare? Kom ihåg. Lyx behöver inte vara dyrt!