Ett personligt och vackert hem har stor betydelse för trivsel och gör att du kommer att längta hem. Harmoniska färgskalor, sköna möbler, genomtänkt belysning och snygga inredningsdetaljer skapar rätt stämning.

De flesta som hör ordet inredning tänker nog i första hand på möbler, mattor, gardiner och liknande. Lamporna i hemmet blir ofta bara något som måste finnas för att lysa upp mörka kvällar. Punktbelysning och flera lampor som placeras på olika ställen i rummet ger för det mesta en bättre ljusbild än en stark lampa i taket. Vägglampor, bordslampor och golvlampor som du hittar hos https://www.belysningsimporten.se kompletterar varandra och skapar ett harmoniskt ljus i rummet.

Inredningstrender just nu

Inredningstrender ändras över tid på samma sätt som klädmodet. På sjuttiotalet var furu oerhört populärt men hamnade sedan i skamvrån under flera decennier. Nu börjar furu komma tillbaka som inredningstrend tillsammans med naturmaterial som rotting och keramik. Det råder en stark hållbarhetstrend inom inredning. Inköpen ska göras för att användas länge och återbruk och second hand ligger rätt i tiden. Minimalism och att rensa ut är en annan trend inom inredning och även i garderoben. Less is more har blivit en ledstjärna för många människor.

Personlig inredning är viktig

Även om det är roligt att följa trender är det också viktigt att våga framhäva sin personliga smak i hemmet. Genom att välja färger och blanda gamla favoriter med nyare fynd går det att skapa en unik känsla som passar dig. Smak och tycke ändras förstås med tiden och därför är det smart att ha en neutral färg på väggar och golv men att istället uttrycka sin stil i andra inredningsdetaljer. En cool lampa eller häftig konst på väggarna kan lätt bytas ut om du vill skapa en annan stämning i hemmet. Nya kuddar eller plädar i soffan eller en ny matta förändrar snabbt intrycket av rummet.

Oavsett inredningssmak är det viktigt att tänka till innan inköp av möbler och inredningsdetaljer. Kommer du att trivas med en illgrön soffa eller tröttnar du om ett halvår? Tänk på att lampor kan förändra och förstärka färger och inredningsdetaljer. Många är rädda för mörka möbler men med rätt belysning behöver inte ett rum kännas mörkt bara för att köksluckorna eller bokhyllan är i en mörk färg.