Har du parkett eller annat slags trägolv i hemmet är det trevligt att emellanåt få golvet slipat. Golvet blir finare och det kommer att lyfta hela bostaden. Ett nyslipat golv blir också mjukare att gå på. Skön vardagslyx när vardagen känns grå.

Dina trägolv har blivit tråkiga. Du ser små repor och hack i bräderna eller parketten. Då är det dags att låta en professionell firma gå över golven och göra dem som nya. Det blir lättare att hålla golvet rent, förutom att det också ser mycket snyggare ut. För bästa resultat överlåtet du jobbet till experter. Då kan du vara säker på att golvet verkligen kommer att skina efteråt och hålla längre. Överlåt all parkettslipning på trägolv till Parkettspecialisten i Stockholm, som även har ett showroom i Årsta där du kan känna och titta på de olika slags ytbehandlingarna som finns att välja mellan.

Slipa trägolv

Trägolv och parkett är utan tvekan de mest populära golven i Sverige. Även om en korkmatta har sina fördelar, så drömmer de flesta om fina trägolv. Trägolv passar lika bra i en sekelskiftesvilla som i en modern citylägenhet. Det ger personlighet till ett hem på ett helt och hållet annat sätt, förutom att det också är ett naturmaterial som håller över tiden. Men som med allt behöver det skötas. Därför är det klokt att både slipa och ytbehandla golvet när det börjar bli slitet. Du ser att det är dags att boka golvslipning när golvet har:

  • repor och små hack
  • slutat att glänsa
  • gammalt golv som börjat flisa

Golvet behöver alltså både slipning och ytbehandling: lasyr, bets, olja, lut, lack eller hårdvaxolja. Är du osäker på vad du ska välja kan du antingen åka till Parkettspecialistens showroom eller så ber du dem om hjälp.

Innan slipfirman kommer bör du städa och plocka undan möbler. Rummet behöver vara tomt. Det är också klokt att skärma av rummet. När golvet slipas blir det dammigt och du vill inte få dammet i resten av bostaden. Du kan skärma av med ett lakan eller plast för själva dörröppningen. Planerar du att renovera ett rum som har trägolv är det smart att renovera och sedan avsluta med en golvslipning.