Vad är härligare och mer lyxigt än en vacker trädgård? Trädgården är inte bara trevligt att sitta i och titta på. Det är även roligt och lärorikt att ta hand om den.

5722751-gardening

I Helsingborgs Dagblad kan man läsa om att en kvinna från Ängelholm tog hem priset för Årets Trädgård. Hon vann priset för sin tomt på 3 000 kvadrat med parkkänsla. I trädgården finns parkbänkar som man kan sätta sig och vila på, här odlas även grönsaker och självklart blommar massor av vackra buskar och växter. Priset för vinsten i tävlingen var 15 000 kronor och vinnaren bestämde sig för att spendera allt på gödsel till trädgården.

Sköt om gräsmattan

De flesta har nog inte tid eller intresse till att lägga så mycket tid på sin trädgård så att de vinner utmärkelsen. Men med enkla medel kan man få en härlig trädgård som man verkligen kan njuta av. Grunden till en vacker trädgård är att ha en grön och fin gräsmatta. Har man inte redan en gräsmatta, kan man anlägga en av rullgräs från jademattan.se. För att hålla sin gräsmatta tät och grön måste man sköta den på rätt sätt och i Sydsvenskan får man tipsen. Bland annat bör man varje vår när snön försvinner, räfsa mattan fri från gammalt gräs och skräp. Om man inte vill ha mossa i gräsmattan måste man även kratta bort den. På de platser där mossan växer kan man lufta, luckra och syresätta jorden. När det sedan börjar nära sig sommar och gräset växer är det dags för den första klippningen. Man bör inte klippa ner gräset så kort första gången för då skyddas inte rötterna från den starka vårsolen. När sommaren kommer är det även dags att börja gödsla. Då vintern kommer igen kan man se till att gräset är något högre och man kan även lämna ett lager med höstlöv på gräsmattan. På så sätt skyddas gräset mot snö och kyla.

Planera och välj rätt

Vad gäller trädgården i övrigt är det viktigt att planera hur den ska se ut innan man drar igång och börjar plantera olika saker. För att få trädgården lättskött bör man även välja rätt växter och strunta i rosorna, skriver man på Göteborgs-Posten.