Det var ett riktigt modernt bröllop mellan prins Carl Philip och prinsessan Sofia som ägde rum i Slottskyrkan i dag. Paret hade valt musik bröllopsom framfördes av Salem Al-Fakir och Pagmar i kyrkan och när prinsparet blivit man och hustru svängde de ut till tonerna av Gospel-låten ”Joyful, Joyful”. Hovexperten Sten Hedman menar att bröllopet är historiskt. – Det är nya tider och nya traditioner, säger han.

Så står det inledningsvis i en artikel från Expressen, där man har rapporterat om det kungliga bröllopet som ägde rum i helgen. Och det är ju härligt att läsa och se att det är ett mer modernt bröllop än vad man vanligtvis ser från kungligheterna. Detta är ju såklart någonting som då även kommer att smittas av på andra ”vanliga” som gifter sig. Men vad är det då som krävs för ett bra bröllop? Självklart krävs det inte att du ska vara kunglig – men nog är det viktigt att ett bröllop är lite lyxigt. Sedan behöver inte allt vara lyx, det kan räcka med att du använder äkta silverbestick och en bra champagne, för att sedan ha ett bröllop i trädgården.

Många är det säkerligen som önskar att de kunde ha ett bröllop som de kungliga barnen har, men få är det som har de möjligheterna och de pengarna. Enligt Helsingborgs Dagblad har de kungliga bröllopen kostat miljoner, bara Kronprinsessans Viktorias bröllop 2010 kostade  runt 44 miljoner kronor. Ett vanligt standard bröllop i Sverige kostar 50-100.000 kronor, beroende på storlek – men det går även att ha ett mycket billigare, likväl som mycket dyrare bröllop. För att få ett så kungligt bröllop som möjligt är det viktigt att du försöker prioritera – och tänka, vad är kungligt för dig? Silverbestick och champagne kommer du långt på, och en tiara såklart. Men mat, bakelser, lokal och klänning kan du ordna billigt. Läs mer om hur du får ett budget bröllop här.