Att inreda sitt hem så att det känns lyxigt behöver inte vara svårt eller dyrt. Det mesta hänger på att satsa på detaljer. Gardiner och mattor kan göra mycket, liksom prydnadssaker.

Drömmer du om ett lyxigt hem? Även med en tunn plånbok kan ditt hem andas exklusivitet. I första hand gäller det att få en genomtänkt helhet i varje rum, och addera några iögonfallande detaljer. Läs vidare för att få veta hur.

Satsa på textilierna

Textilier ramar in ett rum och ger dig utrymme att matcha färger och mönster. Börja med ett par snygga gardiner av hög kvalitet. Du kan köpa måttbeställda gardiner hos Gardinex i Malmö, av lyxiga material som sammet och ull. För extra lyx kan du inspireras av femstjärniga hotell med flera gardinpar hängandes i rader. Matcha med en härlig matta, och i vardagsrum och sovrum snygga plädar och prydnadskuddar. Välj en dominerande färgton med en eller två accentfärger.

Bryt av med något oväntat

Alltför tillrättalagd inredning utstrålar inte exklusivitet. Välmatchat i all ära, men tänk på det som en grund där du lägger till en oväntad detalj. Välj ut någon intressant prydnad, pryl eller möbel att ha som solitär:

”Något man hajar till inför, något som bryter av totalt i stil, något som får en att skratta” som Sköna Hem skriver.

Med en dyr solitär känns hela rummet dyrt, även om resten av inredningen är billig.

Tänk tidlöst

Det lyxigaste hemmet är ett där du trivs över tid. Tidlös inredning känns lyxigare än att direkt hoppa på de senaste trenderna. En kompromiss är att hålla sig till en neutral grund och överlåta trender och dylikt till detaljer och småinredning som lätt kan bytas ut – en mer hållbar inredningsapproach som även är bra för din ekonomi.