Snart kan en lycklig svensk få chansen att köpa Sveriges dyraste lägenhet. Den må vara svindyr men den är oerhört lyxig. För alla oss vanliga människor som inte har 83 miljoner på kontot, finns istället en massa knep som kan göra våra hem lite, lite mer exklusiva.

8777601-beautiful-foyer-interior

Nu ska Sveriges dyraste lägenhet byggas, rapporterar gp.se. Lägenheten ska vara ett penthouse och kommer vara 500 kvadratmeter stor. På Linnégatan i Stockholms dyraste stadsdel Östermalm, ska lägenheten börja byggas i vår. För att få flytta in i den klarbyggda lägenheten måste man punga upp hela 83 miljoner kronor, vilket alltså är det högsta priset för en lägenhet i Sverige någonsin. Förutom en lägenhet på 500 kvadratmeter får man även två altaner på totalt 245 kvadratmeter. I lägenheten finns bland annat ett kök, matsal, vardagsrum med öppen spis, master bedroom, lyxigt badrum och en stor garderob. Dessutom finns ett bibiliotek, ett orangeri och tre extra sovrum med badrum.

Fixa badrummet

Den här lägenheten är förmodligen mångas dröm, men med tanke på hur pass dyr den är, kommer ytterst få ha råd att faktiskt köpa den. Till alla som vill ha lite lyx finns turligt nog en massa knep som kan få hemmet att gå från tråkigt till exklusivt, utan att det behöver kosta skjortan. Exempelvis kan man börja med att inreda badrummet lyxigt och kanske till och med unna sig ett massagebadkar. Det finns prisvärda massagebadkar att beställa hem från nätet, som håller en bra kvalitet men kostar inte skjortan. Även mindre förändringar kan göra badrummet mer lyxigt, som att till exempel byta ut de gamla handdukarna mot nya och lägga in en tjock och mysig badrumsmatta, skriver hd.se.

Braskamin viktig detalj

Ett annat rum som man kan få till en hel del lyxkänsla i är vardagsrummet. Installerar man till exempel en braskamin känns vardagsrummet genast mer exklusivt. En braskamin kan även vara bra att investera i av säljsyfte. Den är nämligen en utav de viktigaste detaljerna när folk tittar efter ny bostad. Enligt en undersökning är brasan till och med viktigare än en uteplats. Kanske är det just för att den skapar en exklusiv känsla i hemmet, samtidigt som den är oerhört mysig. Läs mer.