Det kan kännas som att tiden inte ens har passerat sedan vi skrev inlägget om vårens inredning, men våren har passerat och likväl halva sommaren. Det har än så länge varit en sommar som inte varit varken speciellt varm eller solig utan istället har vi fått njuta av kalla regndroppar och knappa 15 plusgrader. Därför känns det ju också naturligt att redan nu börja se över vad som är trendigt när det kommer till inredning för hösten 2015.

Med Elle Decoration som utgångspunkt har vi lyft de 5 bästa trenderna för höstens inredning:inredning blommor i vas

  • Streetart i hemmet. Streetart är för många förknippat till gatan, vissa ser det till och med som klotter. Men streetart är inte klotter, det är graffiti – någonting som faktiskt är en konstform i de mest moderna varianterna och för att själv använda det som inredning kan man exempelvis klä tavlor med streetart eller varför inte ha möbler i street art?
  • Hobbymöjligheter! I år är det viktigt att visa personlighet i inredning och för den som bor stort kan det vara värt att investera i ett hobbyrum. I rummet kan du utgå från dig själv och ge dig möjligheterna att skapa och vara den du är. Hobbyrummet kan vara ett spelrum likväl som ett rum där du målar, läser, skriver eller bara är.
  • Personlig historik. Det personliga framgår även i din historia och därmed har ”personlig historik” blivit någonting att fokusera på till hösten 2015. Ett exempel på vad du kan göra är att ha en fotovägg, kanske med en tidslinje från din första tid i livet till nu. En annan idé är att ta bilder från din Facebook-sida eller ditt Instagramkonto, som du enkelt kan skriva ut.
  • Naturligt, naturligt! Det naturliga är i fokus denna höst. Varför inte plocka blommor nu i sommaren för att sedan torka och skapa tavlor? En annan idé är att välja trä och naturfärger i val av möbler och tapet.
  • Orange! Rätt färg för hösten är orange och det oavsett vilket, men försök att välja detaljer snarare än att måla ett rum i orange. Det  vore bara dumt i och med att trenderna förändras hela tiden.