Tacka inte nej till den där tillfälliga utlandstjänsten bara för att du inte vet var du ska försvara dina prylar. Att hyra ut lägenheten vid andra hand är förstås inga problem, men du vill förmodligen inte att hyresgästerna ska ha sönder dina fina möbler.

Om det är dags för en tillfällig flytt vill du förmodligen ha lite tips på vad du ska tänka på när du ska hyra ut din lägenhet i andra hand. Ett sådant bra tips är att hyra ett förråd hos Big Easy. Genom att inte låta dina dyrgripar stå framme för din hyresgäst minskar ju risken för att de går förlorade. Vi tar upp några skräckexempel här.

Flytta tillfälligt? – tänk på detta

Allt fler människor har kommit på den smarta idén att hyra ut sin lägenhet i andra hand. Framför allt brukar man behöva göra det när man flyttar tillfälligt. Många hyr ut sin lägenhet möblerad eftersom man då kan ta ut en liten extra summa på hyran. Men vi rekommenderar inte att vara så naiv. Tyvärr är människor slarvigare och mer oseriösa än vad man skulle kunna ha trott. Läs ett skräckexempel från Aftonbladet om en tjej som hyrde ut en lägenhet, men fick tillbaka den och alla sina möbler i total kaos:

– Det är matrester på väggarna. Det har kladdats, jag vet inte om det är färg eller smuts, på alla väggarna. Inredningen i badrummet är förstörd och det är stopp i avloppet.

Se till att hyra ett förråd där du kan förvara dina fina saker. I ett förråd som bevakas och har sina egna larm slipper du tänka på att dina prylar kan försvinna. Se också alltid till att hyra ut lägenheten till någon du känner via bekanta.

Ett sista tips är att inte ta ockerhyra. Du kan bli grovt återbetalningsskyldig. Läs mer om det här.